Föreläsning- tävling




Sweet dreams..




Friends <3

Älskar dessa söndagskvällar..! Bara roliga och härliga program. Solsidan, Helenius Hörna, Partaj m.m.

Skolan imorgon igen, som vanligt. Sen stallet efter det!


Foto: Hanna K

Älskar verkligen alla mina vänner. Dom flesta som jag är med är äldre än mig. Alla har olika personligeheter och jag älskar dom för dom de är, ni vet vilka ni är!
Dom ställer alltid upp för mig och är bara sig själva. Det räcker med att bara träffa någon av er och jag blir genast mycket gladare.

Tack för att ni alltid ställer upp för mig och jag försöker att göra detsamma för er! <3

Hamnade lite på annat spår än det jag började på, men det kändes bra att skriva av sig här.
Jag vill hylla mina underbara vänner, visa dom att det dom gör för mig verkligen betyder massor!

Tänk på vad för underbara grejer era vänner gör för er och försök att göra detsamma för dom. Jag slår vad om att bara en liten fin grej som ni gör för dom verkligen värmer i deras hjärtan!
Hylla era vänner!


/Linn

Mörka moln



Ute och går. Minus solen som är på bilden..

Våffelmonstret!


Dagens middag! :)

Höstvärme när den är som bäst

Det är så mysigt med en tänd brasa på morgonen när man vaknar.
Hittils har det varit en underbar lördagsmorgon med ovanstående, kokta ägg och bacon till frukost och läsning ur min härliga bok i värmen <3

Älskar dessa lördagar!




Nu är det dags för lunch och sen fortsätta denna lördag.
Ska ni göra något speciellt idag?


/Linn

Hööööööst


Börjar kännas som om det är på väg att bli riktig vinterkyla nu. Saknas bara snön nu. Dom färgglada löven faller, kylan biter i kinderna och man tar på sig mysiga stickade tröjor.

Sitter framför tv'n och kollar på X-Factor. Hejar för fullt på Awa och gruppen J.E.M. Dom är bäst!

Friday= Candy


/Linn

HELG

Nu är jag äntligen hemma ifrån skolan..
HELG! :D




/Linn

Your Body

Grymma låt! 
 
Någon annan än jag och Hanna som lyssnar sönder den? :D
 
 

/Linn

Into the car

Nu är vi klara. Det stod 1-1 hela matchen ut men avgjordes på en straff. Vi fick en straff per lag. Och då vann dom. Men jag hade jättekul i alla fall!! ;)

Åkte nyss ifrån momor och morfar. Där har vi ätit mat m.m.

Så nu sitter jag här i bilen på väg hem igen. In i duschen innan man ska ta och slå sig ner i soffan. Det är ju "Hela Sverige bakar" idag!



/Linn

Run!

Förlåt för mitt förra inlägg.
Jag höll på med blogg.se appen och skrev ett inlägg son jag la ut och kom sen på att jag skulle byta rubrik. Jag gick in och gjorde det via internet (fortfarande på mobilen), sen ser jag att texten hade blandat ihop sig...

Angry Linn...

Är i alla fall på väg till föräldrarmatchen nu. Faktiskt lite nervös..haha. Känns som att vi kommer att förlora mot deras lag!
Äh, ska inte tänka så nu. Måste tänka positivt!

Kom hem från stallet för inte så länge sen. Mysig tur idag också <3



/Linn

Fall in sleep

Dags att ta och sova nu då. Vanlig skoldag imorgon. Direkt ner till stallet för att ta in hästar och sen kanske en mysig tur med Didi igen, tack <3På kvällen väntar föräldrarmatch mot brorsans lag, fotbollsavslutning. Ska försöka ta och springa s**ten ur dom, som pappa sa ;) Haha..Natti natti my lovers..!/Linn

Orange, yellow and green

Hej hallå!
 
Nu har jag haft två stycken mysdagar i rad, lyx!
Igår hade vi studiedag. Skönt att ha lite sovmorgon! Sedan tog jag det bara lugnt i soffan resten av eftermiddagen. På kvällen åkte man ner i kylan, till stallet för att rida. Vi körde lite övningar för att bara använda skänklarna och jag hade Herkules! Det gick väl ganska bra.
 
Idag hade vi PINN-dag i skolan. Fråga mig inte vad det står för, för det vet jag inte... Den började i alla fall kl.11. Sovmorgon även idag!
Slutade halv fyra och gick hem och bytte om. Efter det mötte jag upp Didi och åkte ner till stallet. Vi skrittade ut tillsammans på Ebony och Anki och bara njöt bland massa färgglada löv!
Om ett tag ska jag över till Regina, efter duschen.
Tacos till mat också <3
 
 
/Linn

Match


Sitter på bänken och hör skriken ifrån innebandydamer som kämpar. Kvällsnjutning på hög nivå ;)

Jag är klar i stallet och ska hem och äta efter det här.
Heeeeja damer!!


/Linn

¡Hola amigos!

Igår skrev jag ett ganska långt inlägg på mobilen när jag satt i bilen. Mobilen fick så klart slut på batteri och inlägget försvann... :(

Igår var vi hemma hos min kusin och kollade på deras nya hus. Vi åkte också och tittade på damernas innebandymatch. Gick inte så bra...


Tv'n låter i bakgrunden medans jag sitter här och skriver. Usch vad kallt det har blivit på så kort tid. Men hoppas det blir en bra vinter, vill åka skidor!
Helgen var färgglad kan man säga, tränat skott på innebandyn och fotograferat Regina och Dessan :) Världens finaste natur här!



/Linn

Sov gott..

..nu ska jag strax ta och sova. Riktigt trött efter en del shopping och massor av gående. Tack så jättemycket mamma och pappa för allt jag fick idag!! <3 <3

Kvällen avslutades med en film, The Hunger Games. Love to that one <3


Miss You babes!



"Sweet dreams"
/Linn

Ice-cream

Äter lite glass innan jag ska åka med bussen in till stan ;)


Som läser, så ska jag in till stan. Shoppa lite och så! Kul, det var ju ett tag sedan..


/Linn

Innebandy!




Pannkakor




Wednesday tomorrow..

Natti natti..sover nästan nu..onsdag imorgon..


Sweet dreams..


/Linn

Colores

Hemma från stallet och ska snart ta och hoppa in i duschen.
Superbra övning vi körde på ridningen idag, känner redan hur träningsvärken kommer krypandes..!


Hösten är verkligen här nu. Mysigt med alla färger utomhus och dags att ta på sig stickade tröjor! Härligt :) Nu LÄNGTAR jag faktiskt till MASSOR av snö, en riktigt ruggig vinter tycker jag det ska bli!


/Linn

Hmm..

Skoldagen gick snabbt idag. Alla på högstadiet fick ett prov som inte ens lärarna visste att det skulle komma idag (alla elever i hela Sverige som går på högstadiet ska göra det samma dag, samma tid) som var en tävling skolan är med i. Frågorna handlade om några grejer som har hänt under 2012. Lite läskigt, men gick nog ändå ganska bra, hoppas jag.

Min mobil fick något dampanfall när jag kom hem. Man fick t.ex. inte fram några signaler. Haha, men det löste sig till slut. Som tur var!
Måste gå och byta om till ridningen ska åka ner dit snart.

Jag, Didi och Regina har en superrolig idé som vi ska se om vi får göra då. Hoppas vi får, för det verkar bli superkul i såna fall!

Kan inte lägga upp bilder, tyvärr. Datorn vägrar :(
 
 
/Linn
 

Olika hindertyper

Det finns så otroligt många olika varianter av hindertyper och väldigt många roliga. Så därför tänkte jag ta upp några av dom här!
 
Kryss eller sax:
Ett enkelhoppat hinder då dom vinklade bommarna hjälper till att "rama in" hästen mer än ett hinder med bommarna tvärs över (haha, ni fattar vad jag menar).
 
Räcke:
Ett räcke är ganska så svårhoppat, då hästarna gärna "kryper" nära hindret innan dom hoppar av. Som då blir lättare att riva.
Räcken är väldigt vanliga att man tränar på.
 
Oxer:
Oxern hoppar man ifrån ett håll och är lättare för hästen att hoppa än ett räcke. Man kan ha en parallelloxer (båda dom översta bommarna, fram och bak, ligger på samma höjd) eller ett stigsprång (bommarna fram och bak är i olika höjder, främre bommen är i en höjd och bakre bommen är lite högre än den främre).
 
Trippelbarr:
Om man ska hoppa ett trippelbarr så har man tre hinderstöd på vardera sida och bommarna går i stegrande höjd, som i en trappa.
Det här hindret är lättare att hoppa än man tror, men man tycker ofta som ryttare att det är läskigt för att hindret är så långt.
Jag skulle vilja prova hoppa trippelbarr mera på ridskolan!
 
Svinrygg:
Som på trippelbarren, har man tre hinderstöd på vardera sida om hindret, men man kan hoppa den ifrån båda hållen. Då den främre och bakre bommen är i samma höjd och lägre än den mittersta bommen, som är högre än dom två.
Det ser alltså ut lite som en svinrygg ;)
 
Plank:
Istället för bommar har man "plankor" som sitter på hinderstöden.
Ett roligt hinder, men som vissa hästar kan vara rädda för och vill då inte hoppa det.
 
Mur:
En mur kan se olika ut. Vissa har lösa klossar som man staplar på varandra och som är lätta att riva. Klossarna är i trä och är inte tunga.
En annan variant av muren är att man har stora bitar som man lägger bredvid och på varandra för att få rätt höjd och längd på hindret. Till murdelarna har man två torn som hinderstöd.
Många egipage är nervösa för att hoppa muren och är osäkra på om hästen kommer att hoppa den eller inte.
 
Vattengrav:
På främre delen av vattenhindret finns det ett litet "hinder". Bakom hindret är det en lång grav full med vatten.
När du hoppar det här hindret och om du skulle råka trampar i vattnet när man hoppar det på tävlingsbanan, räknas det som en rivning och man får då 4 fel.
 
På OS i London hade dom vattengraven och om någon trampade i vattnet, så fick dom ju 4 fel, men i slutet av vattnet så har dom några slags små plattor som hovmärket hamnar på, om man nu skulle landa i vattnet och då "riva" hindret.
Och om ryttaren skulle gå och protesterade och säga att hästen inte trampat i vattnet, så tar dom fram plattan och visar att den visst gjort det. Plattan sparas alltså som bevis ifall ryttaren skulle komma och protestera.
 
Smart va?
 
OS i London 2012. Hästen hoppar ett galoppsprång för tidigt, in på vattenhindret.
Hoppas att ni uppskattar det här inlägget som jag arbetat på ett tag! Och med de sagt tänkte jag fråga: gillar ni sånt här typ av inlägg?
Kommentera gärna och ge mig lite feedback så att jag vet vad som uppskattas och vad som inte gör det.
 
 
/Linn

RSS 2.0